Iselin Walle | 2020-12-02 |

Sista minuten-tips för att optimera din webshop inför julen

Det är mycket som ska hinnas med innan jul. Inte minst julklapparna är något som många upplever är stressigt. För att kunderna ska vilja handla i din webshop är det viktig att köpupplevelsen är så enkel som möjligt och att du är tydlig med vad du erbjuder. Vi har samlat ihop 5 snabba tips på hur du kan öka konverteringen under årets julhandel. God läsning och lycka till med årets julhandel!

Leveransalternativ som passar kunden
När man handlar julklappar på nätet vill man få dem i god tid innan julafton. Därför är olika leveransalternativ som passar kunden avgörande. Enligt e-handelsrapporten från Bring Research anser 65% av svenskarna att det är viktigt att få julklapparna levererade så snabbt som möjligt. 35% önskar leverans till dörren. Här är det viktigt att vara tydlig med leveranstider och uthämtningsställen. Att erbjuda flera olika leveransalternativ där kunden själv kan välja är viktigt. (Källa: Bring Research)

Merförsäljning
Tipsa dina kunder om produkter som andra kunder köpt i samband med produkten din kund är intresserad av. Erbjud något extra vid köp av fler produkter eller en produkt som passar just din kund. Ett bra tillfälle för merförsäljning är i kassan där kunden är väldigt nära ett köp. Som en liten julklapp kan du exempelvis ge en rabattkod efter genomfört köp. En bra anledning att återkomma till just din webshop.

Det lilla extra – presentinslagning
Det är mycket att hinna med innan julafton. Baka pepparkakor, handla mat och julklappar, klä julgranen, pynta hemma – listan är oändlig. Passa på att erbjuda presentinslagning i kassan när kunden ska genomföra sitt köp. Det underlättar och ger kunden tid för annat och du erbjuder det lilla extra som i sin tur kan ge dig ett gott omdöme och kundlojalitet. Lägg till presentinslagning i din webshop

Starta webshop

Julanpassa din SEO
Se till att kunderna hittar till just din webshop och dina julerbjudanden. Ta reda på vad dina kunder söker efter och optimera din butik efter det. I december görs tusentals sökningar på ord som till exempel “julklappstips”. Julanpassa din SEO med relevanta sökord så att kunderna hittar dina produkter och din webshop. Säljer du till exempelvis posters kan du använda dig av ordet “posters julklapp”. 

Erbjud presentkort
Om det är svårt att välja bland alla produkter är presentkort ett perfekt alternativ. Att i lugn och ro själv välja vilken produkt som passar bäst och i samband med det bidra till mindre returer – det är grymt!


abicart - orange-3Det ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en global marknad. Abicart är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Vår mission är ge alla möjlighet att starta och drifta en grym webshop. Abicart startade som Textalk Webshop redan 1998, och vi har idag en gedigen erfarenhet av e-handel – med mer än 3800 nöjda kunder. Med ny teknik förenklar vi det som du vill uppnå för att din webshop ska utvecklas och växa oss. Kom igång direkt och sälj gratis i 30 dagar.

Få fler kunder att julhandla i din webbutik - 7 tips - Loopia Blogg

 

Läs mer:


Rubriker: E-handel, Abicart, SEO, Julhandel