Iselin Walle | 2020-05-02 |

Från hobby till framgångsrik e-handel

Jag heter Anna Göran (ja - Göran är efternamnet!) och är 43 år. Jag är grafisk formgivare och illustratör. Jag älskar att vara kreativ. Jag har alltid velat arbeta med något kreativt och när jag var mammaledig kände jag att det var tid att testa om jag skulle kunna leva på mitt intresse och hobby. Jag hade innan dess arbetat med annonser till företag samt börjat designa inbjudningskort i en liten butik jag drev med min mamma. Samtidigt som butiken, arbetade jag deltid på ett tryckeri. 

Jag startade mitt företag 2009 och har jobbat heltid med det sedan dess. Min webshop hos Abicart har jag haft sedan 2013. Anna Göran Design drivs av mig, Anna, och jag är ensam i företaget. Jag formger och illustrerar trycksaker till bröllop och fest, samt produkter till hemmet som posters, brickor och muggar m.m. Sortimentet utvecklas ständigt.

annagorandesign

Vad tycker du är det viktigaste att tänka på när man startar en webshop?
Viktigast är bra produktfoton och att webshopen speglar ert företag. Att vara tydlig i beskrivningarna av produkten sе kunden vet vad den köper.

Vad är ditt mål för verksamheten?
Att få fortsätta arbeta med det roligaste jag vet - att få skapa och vara kreativ. 

Har du några råd att ge andra som vill starta en webshop?
Det är bara att prova. Börja smått. 

annagorandesign-1

Vad fick dig att välja Abicart?
Det var så många år sedan så jag minns inte riktigt. Men jag vet att jag fick en gratis testperiod och hade under den tiden möjlighet att lära mig hur den fungerade. Lätt att jobba med och det har blivit bättre och bättre med åren.

Hur marknadsför du dig?
Jag marknadsför mig inte direkt, annonserar nästan aldrig. Jag är dock aktiv på sociala medier, som Instagram och Facebook. Jag får även många kunder från Pinterest. Sedan är det mycket mun till mun - nöjda kunder rekommenderar mig till vänner och bekanta. Jag gör också många samarbeten med andra företag, t.ex. stylade fotograferingar där vi hjälps åt att marknadsföra varandra.

Tack Anna för att vi fick lära oss mer om din verksamhet!

Starta webshop


abicart - orange-3Det ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en global marknad. Abicart är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Vår mission är ge alla möjlighet att starta och drifta en grym webshop. Abicart startade som Textalk Webshop redan 1998, och vi har idag en gedigen erfarenhet av e-handel – med mer än 3800 nöjda kunder. Med ny teknik förenklar vi det som du vill uppnå för att din webshop ska utvecklas och växa oss. Kom igång direkt och sälj gratis i 30 dagar.

Läs mer:


Rubriker: Abicart, Kundcase