Iselin Walle | 2020-05-05 |

Facebook hjälper företag med onlineförsäljning

I veckan lanserades Facebooks nya funktion Facebook Shops där företag enkelt kan lägga upp produkter och sälja direkt på Facebook. Nu kan du som e-handlare skapa enkla butiker direkt på Facebook och Instagram, där kunder kan bläddra bland produkter och skicka meddelanden till din butik.

Förenklat innebär Facebook Shops att du som företag kan lägga upp dina produkter och sälja dem direkt på Facebook. Här kan kunden utforska ditt sortimentet och spara sina favoriter. Facebook Shops har börjat rulla ut globalt redan nu, men till att börja med måste butiker utanför USA ha en egen webshop för att hantera köp.

Funktionen gör det möjligt för företag att inrätta en gemensam webshop på Facebook och Instagram. Du väljer själv de produkter du vill ha från din Facebook-katalog. Sedan anpassar du utseendet och känslan i din butik med en omslagsbild och accentfärger som visar upp ditt varumärke. Det betyder att alla säljare, oavsett storlek eller budget, kan sälja online och nå potentiella kunder där dom befinner sig.

Facebook-ShopsFoto: Facebook

”Vårt mål är att skapa en sömlös shoppingupplevelse och göra det möjligt för alla, från småföretag till globala jättar, att använda våra appar för att få kontakt med kunder”, skriver Facebook i ett pressmeddelande.

Hur kommer jag igång med Facebook Shops?
För att komma igång med Facebook Shops behöver du ett produktflöde. Som Abicart-kund har du alltid tillgång till Facebook- och Instagram-produktflöde under Externa Kopplingar > Product Feeds. Funktionen ingår i alla våra abonnemang. Nedan har vi samlat ett par länkar som kan vara till hjälp när du ska börja sälja via Facebook eller Instagram:

Om Facebook-kataloger
Lägga till en butik på en Facebook-sida
Lägg till produkter i en butik på en Facebook-sida

Detta gäller för maj 2020. Uppdateringar sker löpande


abicart - orange-3Det ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en global marknad. Abicart är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Vår mission är ge alla möjlighet att starta och drifta en grym webshop. Abicart startade som Textalk Webshop redan 1998, och vi har idag en gedigen erfarenhet av e-handel – med mer än 3800 nöjda kunder. Med ny teknik förenklar vi det som du vill uppnå för att din webshop ska utvecklas och växa oss. Kom igång direkt och sälj gratis i 30 dagar.

Läs mer:


Rubriker: E-handel, Tips