Iselin Walle | 2020-06-01 |

Happypride hjälper Pridefestivaler i Sverige med produkter - nästa steg är att gå globalt

Pridemånad är tiden för att fira den du är och älska den du älskar. Vi har intervjuat vår kund och webshop Happypride som var först hos Abicart med att starta en webshop med Prideprodukter. Happypride berättar om vilket budskap dom vill förmedla med sin verksamhet och hur viktigt det är att uppmärksamma Pride.

Happypride designar och tillverkar Pride produkter, som sedan säljs eller distribueras över hela världen. House of Nord AB startades våren 2013, och Happypride registrerades som bifirma under början på 2015. Vi har haft vår webshop sedan 2013 och idag har vi flera shoppar för olika länder och kanaler så som Återförsäljare och Pridefestivaler via Abicarts multishop system.

Hur väcktes idén om att börja sälja Pride produkter?
När vi började vår verksamhet fanns det egentligen ingen som tillverkade Prideprodukter i Sverige och utbudet i Europa var också begränsat till ”Partyprodukter” eller en produkt hos en leverantör. Via vår verksamt inom scrapbooking (www.pappersmarkand.se idag nerlagd) hade vi tillgång till fabriker och möjligheten att tillverka de produkter vi kunde drömma upp. Första året blev det bland annat slipsar, flugor, strumpor, pins och flaggor. Tanken från början var att tillverka och distribuera produkter i Sverige via redan existerande kanaler. Slutet på den historien blev att vi öppnade egen webshop och testade att sälja utanför Stockholm Pride första året.

pride-produkter

Vad tycker ni är viktigt med Pride?
Att uppmärksamma omvärlden på att vi har en bit kvar när det gäller hbtq-personers mänskliga rättigheter och frihet, ibland är det lätt att glömma hur öppet Sverige är. Pride är inte alltid roliga parader med snygga dräkter och Prideflaggor.

Vilket budskap vill ni vill förmedla mer er verksamhet?
Pride är för alla och alla kan vara med. Vi hjälper aktivt Pridefestivaler i Sverige med produkter och att få in pengar till sin verksamhet. Många av Pridefestivalerna i Sverige får in pengarna via vårt Pride Partner Program där vi öppnar vårt sortiment via en egen webshop med inloggning till Pridefestivaler att distribuera och sälja via sina kanaler inom sitt community med fri frakt och betalningsvilkor som gör att dom kan beställa, distribuera och genomföra sin festival innan produkterna skall betalas.

Vad är nästa steg för Happy Pride?
Global expansion. Vi har idag återförsäljare i Australien, Norden och Europa i viss utsträckning. Betalningslösningar och konkurrenskraftig distribution samt marknadsföring är inte enkelt att lösa globalt. Vi planerar också att jobba vidare med vårt Pride Partner Program för att göra det enklare och bättre för Pride-Sverige att sätta färg på sina festivaler.


abicart - orange-3Det ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en global marknad. Abicart är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Vår mission är ge alla möjlighet att starta och drifta en grym webshop. Abicart startade som Textalk Webshop redan 1998, och vi har idag en gedigen erfarenhet av e-handel – med mer än 3800 nöjda kunder. Med ny teknik förenklar vi det som du vill uppnå för att din webshop ska utvecklas och växa oss. Kom igång direkt och sälj gratis i 30 dagar.

Läs mer:


Rubriker: E-handel, Abicart, Kundcase