Ida-Maria | 2021-03-03 |

Kickstarta din e-handelsresa med kursen Starta din e-handel

Jennie Jonsson är en van e-handlare. De senaste sju åren har hon tagit fram egna produkter och startat två webshopar från scratch. Som Digital entreprenher vill hon hjälpa andra skala upp sin business med digitala affärsmodeller och e-handel. I april lanserar hon också den digitala utbildningen "Starta din e-handel" där du med 5 konkreta steg skapar, marknadsför och lanserar din e-handel. 

startadinehandel
 
 

E-handel är ett snabbt sätt att börja sälja digitalt

Att starta e-handel är ett snabbt sätt att komma ut på den digitala marknaden med möjlighet att skala upp fort. Och det finns ingen bättre tid att komma igång än nu. E-handelns tillväxt slår alla tidigare rekord och marknaden är mer redo än någonsin.

Det finns många fördelar med att starta e-handel och några av dem är enligt Jennie: 
  • En e-handel förenklar din administration, effektiviserar och automatiserar försäljningen.
  • En e-handel är öppen dygnet runt, året om.
  • Du möter din kund när och där det passar dem.
  • Det är globalt. Du kan nå vem som helst i hela världen om du vill. 
Jennie Jonsson - Digital Entreprenher

Jennies tips till dig som vill starta din egen e-handel

  • Tänker du på e-handel som enbart försäljning av fysiska varor? Tänk igen! Det finns riktigt lönsamma möjligheter med digitala produkter. En digital produkt kan vara kurser, föreläsningar, olika typer av mallar, checklistor eller annat som du tar fram en gång och som sedan levereras per automatik till dina kunder, om och om igen. Inga lagerkostnader, frakt eller slut på varor.
  • Fastna inte på tekniken och val av e-handelsplattform. Kom igång snabbt med en färdig hyrplattform. Jennie använder själv Abicart för sina båda webshopar.
  • Skaffa dig en tydlig bild av dina kunder och varför just dessa personer ska handla din produkt av just dig.
  • Det är inte ett måste med fri frakt och fria returer. ”Alla andra” har inte det. Du behöver se till hela ditt erbjudande och framför allt din lönsamhet. 
  • Bygg varumärke och prata om och marknadsför din produkt innan du har startat din e-handel. Vill du kan du även öppna upp möjligheten för att förbeställa. 
Fler tips och gratis guider hittar du på digitalentreprenher.se/gratis-resurser
 

Kickstarta din e-handelsresa med kursen "Starta din e-handel"

Den digitala kursen Starta din e-handel startar i april. Under kursen skapar, marknadsför och lanserar du din egen e-handel i 5 steg och går snabbt från att vara överväldigad till bemästra teknik, logistik och allt det praktiska. Vid kursens slut är målet att du lanserat en färdig e-handel. Under kurstiden ingår även Abicart kostnadsfritt som plattform. 
 
 

Tips! Digital Entreprenher Podden - Podden för dig som är nyfiken på att utveckla dig själv och ditt företag inom digitala affärer och e-handel.

Jennie utbildar entreprenörer i att starta e-handel och bygga sitt företag online. I podden blandas intervjuer med lönsamma strategier och konkreta steg för steg guider med fokus på digitala affärer och e-handel för dig som nybörjare. 

Du får exempel på olika digitala affärsmodeller, vad du skulle kunna sälja online, möjligheterna med att finnas online som företagare och mycket mer!
Lyssna på Digital Entreprenher Podden eller där poddar finns!
Läs mer:


Rubriker: Kom igång med e-handel