Skrivet av Iselin Walle on 2020-04-17 10:17

"Det roligaste är när en kund hittar en produkt som verkligen hjälper"

Mediconline grundades 2007 men under namnet NHM Supplies AB. Grunden var att Lotta som nu är VD tidigare jobbat som flygvärdinna och tyckte det var svårt att hitta snygga stödstrumpor och stödstrumpbyxor till bra priser. Efter lite letande så hittade vi en italiensk fabrik som gjorde snygga stödstrumpbyxor till bra priser.

Vad tycker ni är det viktigaste att tänka på när man startar en webshop?
I grunden måste man ha något bra att erbjuda kunderna. Den stora frågan är alltid varför kunden ska köpa från just dig istället för en annan butik. När vi startade var det en konkurrensfördel att man fanns på internet, så är det inte idag. Idag är det snabba leveranser, bra produkter och konkurrenskraftiga priser som gäller. Sen gäller det att hitta en bra webshopslösning som fungerar. Hitta en stabil webshop så du kan utveckla din egen verksamhet.

Mediconline_Lotta_1-1

Vad är ert mål för verksamheten?
Det roligaste är när en kund hittar en produkt som verkligen hjälper. Vi säljer produkter inom hälsa och när kunder hör av sig och berättar att dom äntligen hittat något som fungerar för dom så blir vi jätteglada. Stödstrumpor/kompressionsstrumpor är något som många förknippar med sport eller resor. För andra är det ett hjälpmedel som underlättar vardagen och att då kunna hjälpa någon att hitta en produkt som verkligen hjälper känns riktigt bra. Så målet är att kunna erbjuda riktigt bra produkter som gör våra kunder nöjda och samtidigt ha kul.

Mediconline_Solidea_2
Har ni några råd att ge andra som vill starta en webshop?
Kör igång. Har du en produkt eller tjänst som du tror någon vill ha så är det bara att prova. Sen gör man mycket misstag på vägen men det är också en del av resan framåt. Använd forum på Facebook och andra kanaler för att få tips och inspiration samt hjälp på vägen.

Vad fick er att välja Abicart?
Abicart (tidigare Textalk webshop) vann en bäst i test i en datortidning 2007. Då valde vi det. Det är jag glad för eftersom det är väldigt prisvärt. Funkar alltid, lätt att koppla ihop andra leverantörer som Klarna och Specter som vi använder.

Hur marknadsför ni er?
Främst via Google Ads men vi har även Instagram och Facebook. Tidigare jobbade vi lite med tidningsannonser med det slutade vi med för några år sedan.

Tack Mediconline för att vi fick lära oss mer om er verksamhet!


abicart - orange-3Det ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en global marknad. Abicart är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Vår mission är ge alla möjlighet att starta och drifta en grym webshop. Abicart startade som Textalk Webshop redan 1998, och vi har idag en gedigen erfarenhet av e-handel – med mer än 3800 nöjda kunder. Med ny teknik förenklar vi det som du vill uppnå för att din webshop ska utvecklas och växa oss. Kom igång direkt och sälj gratis i 30 dagar.

Läs mer:

Rubriker: E-handel, Abicart, Kundcase