Iselin Walle | 2020-06-04 |

Så valde Moderna Museet rätt betallösning för sin e-handel

När du ska välja betallösning till din webshop är det många faktorer att ta hänsyn till. Vilken betallösning föredrar din målgrupp? Hur enkel är checkouten för dina kunder? Hur mycket kostar det för dig per månad? Valet av betalningsmetod kommer påverka både dina kostnader och din försäljning. Vi har intervjuat Malin Wilson, webshopansvarig för Moderna Museet - ett av världens ledande museer för modern och samtida konst. Malin berättar hur Moderna Museet jobbar med sin e-handel och vad du behöver tänka när du ska välja betalningsmetod för din e-handel för att lyckas på bästa sätt.

Moderna Museet är en statlig myndighet med uppdrag att visa, samla och bevara konst. Det är kärnan i vår verksamhet och utgångspunkten för att Moderna Museets butik finns. Vi vill hjälpa till att sprida kunskap om och inspiration från konsten med vårt sortiment. Som butik i statlig regi är vi icke vinstdrivande och ett köp hos oss stödjer Moderna Museets verksamhet.

modernamuseet-1

Hur länge har ni drivit e-handel?
Vi startade e-handel med Abicart (tidigare Textalk Webshop) år 2008.

Vad var viktiga faktorer för er när ni skulle välja en betallösning?
För oss var det viktigt med en responsiv lösning som gör det enkelt för våra kunder att handla i vår webshop.

Vad är fördelarna med en koppling mellan Abicart och Nets Easy Checkout? 
Det är smidigt och enkelt att sköta administrationen av debiteringar och krediteringar. Om kunden ändrar sin order så är det lätt att bara byta mot rätt produkter, utan att kunden behöva göra om från början.

modernamuseet-2

Hur tror ni valet av betallösning har påverkat köpupplevelsen för kunden?
Då majoriteten av våra kunder besöker oss via mobilen så hoppas vi att de upplever det smidigt att handla med Nets Easy Checkout.

Vad skulle ni ge för råd till andra e-handlare som letar efter en betallösning till sin e-handel?
Välj en betallösning som passar kundernas besöksvägar och som är smidig att administrera så att det finns tid över att lägga på annat.

Är du också intresserad av en integration mellan Abicart och Nets Checkout Easy?

Besök Nets hemsida


abicart - orange-3Det ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en global marknad. Abicart är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Vår mission är ge alla möjlighet att starta och drifta en grym webshop. Abicart startade som Textalk Webshop redan 1998, och vi har idag en gedigen erfarenhet av e-handel – med mer än 3800 nöjda kunder. Med ny teknik förenklar vi det som du vill uppnå för att din webshop ska utvecklas och växa oss. Kom igång direkt och sälj gratis i 30 dagar.

Läs mer:


Rubriker: E-handel, Abicart, Tips, Kundcase