Iselin Walle | 2020-04-04 |

Hur skapar jag en rabattkod för min webshop?

Att kunna erbjuda en rabattkod kan vara en kraftfull marknadsföringsstrategi för din webshop. Rabattkoder är koder du kan lämna ut till dina kunder för att ge dem ett extra bra erbjudande. 

Du kan skapa rabattkoder för enskilda produkter och kunder eller skapa tillfälliga kampanjerbjudanden för produkter i din webshop. Du kan också ange ett datum då koden är giltig, hur många gånger en kod kan användas och hur mycket en kund måste handla för innan rabatten kan användas. 

Skapa en exklusiv rabattkod till dina kunder

Här är några olika typer av rabatter att välja mellan för att skapa en unik rabattkod hos oss på Abicart:
  • Billigaste produkten gratis
  • Fri frakt-rabatt
  • Köp X betala för Y-rabatt
  • Procentuell rabatt


När din rabattkod är aktiverad är det dags att dela den med dina kunder. Detta är ett perfekt tillfälle för dig att skicka ut ett nyhetsbrev till dina kunder, dela en snygg bild med dina följare i sociala medier eller skapa en hel kampanj med flera olika rabattkoder.

Bonus!

När du har skapat en rabattkod är det väl ganska bra att ha en snygg kampanjbild som du ha i din webshop eller dela med dina kunder och följare? Om du har lite extra tid kan det vara värt att kolla in gratisverktyget canva. Här kan du skapa snygga inlägg för sociala medier, annonsmaterial och kampanjbilder. Välj bland 8000 färdiga mallar och kom igång med din kampanj på nolltid! 

Läs mer:


Rubriker: Guider, Abicart