Iselin Walle | 2020-09-05 |

Sveriges första webshop med unikt Venezuelansk koncept

Vi är ett par från Venezuela som har varit i Skandinavien i flera år. Vi kände att det var dags för Skandinavian att lära sig mer om våra smaker och de av oss som längtar efter våra produkter har möjlighet att ha dem lite närmare. La Bodeguita Venezuela säljer varor i Skandinavien och Europa som man brukar konsumera i Venezuela. Namnet “Bodeguita” betyder “en liten lokal mataffär” vilket är den typiska affären som säljer allt man behöver. Vi är den första (och fortfarande den enda) butiken i hela Norden med den koncepten. Vi startade 2020 med att öppna upp webshoppen “The American Food & Giftstore According to Charles”. Senare startade vi verksamheten “La Bodeguita Venezuela”. Båda hos Abicart.

lbvFrancisco och Yasmin, ägare av La Bodeguita Venezuela

Hur väcktes idén om att börja sälja produkter från Venezuela? 
Antal venezuelaner i Sverige och Europa har ökat under de senaste åren. Därför såg vi en möjlighet att lyckas med en “lokal mataffär” på nätet. Först kollade vi över kraven man behöver uppfylla som livsmedelsföretag och sedan startade vi bolaget på verksamt.se. Det är egentligen jättelätt att starta eget företag. När allt det administrativa var klart började vi lägga vår första beställning från en leverantör inom EU. Medan vi väntade på produkterna började vi jobba med webshoppen. Efter bara 12 timmar var första utkastet klart - smidigt! Vi har växt enormt mycket på bara några månader. Tack vare våra sociala medier där vi spenderar mycket tid och lite pengar. Efter bara 4 månader känner nästan alla svenskar med venezuelansk bakgrund till oss och vi börjar bli det främsta alternativet när venezuelanska varor ska köpas. 

lbv-blogg-abicart

Vad tycker ni är det viktigaste att tänka på när man startar en webshop?
Hitta ett bra koncept och tänk inte på pengarna utan på konsumenternas glädje. Hitta något som inte säljs på nätet (om du kan). Om du inte hittar något nytt kan du självklart sälja något som redan finns på marknaden. Ett tips är att göra det ännu bättre än konkurrenterna.

Har ni några råd att ge andra som vill starta en webshop?
Det första steget är alltid svårast. När du klarar det och hittar konceptet blir det lättare att fortsätta. Om du litar på din idé och ditt koncept är det bara att köra!

lbv-blog-abicart

Vad fick er att välja Abicart?
Vår första webshop “The American Food & Giftstore According To Charles” använde redan Abicart, så det var en självklarhet att vi skulle välja det igen. Vi har själva erfarenhet av att utveckla hemsidor och webshoppar, men vi valde ändå att använda Abicart som plattform. Att kunna jobba i en plattform gör att vi sparar tid och inte minst pengar. Om man beräknar sin egen utvecklingskostnad blir 605kr i månaden hos Abicart en rejäl deal!

Vad är nästa steg för La Bodeguita Venezuela?
På bara några månader har vi sålt varor till nästan hälften av alla länder i Europa. Nästa steg för oss blir att börja exportera till Schweiz och Norge.

Starta webshop


abicart - orangeDet ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en global marknad. Abicart är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Vår mission är ge alla möjlighet att starta och drifta en grym webshop. Abicart startade som Textalk Webshop redan 1998, och vi har idag en gedigen erfarenhet av e-handel – med mer än 3800 nöjda kunder. Med ny teknik förenklar vi det som du vill uppnå för att din webshop ska utvecklas och växa oss. Kom igång direkt och sälj gratis i 30 dagar.

Läs mer:


Rubriker: Insider, Abicart, Kundcase