Iselin Walle | 2020-06-01 |

Gör dina kunder tryggare och öka försäljningen

Att lägga till produktrecensioner i din butik är ett utmärkt sätt att öka interaktionen med dina kunder. Recensionerna kan också hjälpa dig att förbättra din webshops konvertering och öka försäljningen genom att dina kunder skriver produktrecensioner som förmedlar en känsla av förtroende till nya potentiella kunder. Produktrecensioner innehåller en mängd fantastisk information som inte finns någon annanstans. Det är personlig och värdefulla insikter som du får direkt från köparen. Detta hjälper till att bygga förtroende och beskriver vad som skiljer dina produkter från andra konkurrenter. I detta blogginlägget lär du dig hur recensioner skapar trygghet och hur du kan övertyga kunderna att lämna en recension exempelvis efter avslutat köp.

Värdefulla recensioner hjälper dig att förbättra din webshop
Hur ofta läser du produktrecensioner innan du bestämmer dig för att köpa den där klänningen som du har kollat på? Du kanske har letat efter recensioner för att du enklare ska kunna fatta det viktiga beslutet: ska jag dra ut min plånbok och ta steget? Fördelen med recensioner är att de kan få dina framtida kunder att känna sig mycket mer självsäkra. Säljer du exempelvis kläder kan det vara mycket användbart för dina kunder att veta hur kläderna är i storleken eller om passformen stämmer.  Ju fler recensioner du har, desto mer övertygad kommer en handlare att vara för att ta rätt beslut. 

Har du exempelvis fått många recensioner på att kläderna du säljer är små i storleken kan du lägga in en text i din produktbeskrivning som berättar om hur kläderna är i storleken, baserad på recensionerna från dina kunder. Produktrecensioner kan ge dig verkligt insiktsfull information om ditt sortiment för att hjälpa dig att skräddarsy den till din målgrupp.

Hur samlar du in recensioner? Hur svårt kan det vara?
Vi har självklart tänkt på detta, så oroa dig inte! Det finns många enkla och inte minst prisvärda sätt att locka kunder att berätta för nya kunder vad de tycker om de produkter de köpte av dig. 

Låt oss kolla vidare på vad du kan göra!

Fråga dina kunder direkt
Har du många kunder som redan har köpt dina produkter eller väntar du kanske på din första beställning? Vilket som - det första tipset är att fråga kunden direkt! Många av dina kunder kanske vill lämna en recension, men har helt enkelt glömt det. 

Be kunderna som gjorde ett köp hos dig om en recension. Exempelvis en vecka efter att deras beställning har blivit levererad. Då har dom hunnit testa sin produkt, gjort sig upp en mening och är redo att berätta. För att få till detta kan du exempelvis fråga direkt i din webshop, eller skicka ett uppföljningsmail och fråga om kunden kände sig nöjd med sitt köp. Om du använder Abicart som plattform kan du enkelt skicka ut mail till dina kunder antigen via plattformen eller Mailchimp.

Det ska vara enkelt för dina kunder att lämna en recension
Nu har du äntligen fått många beställningar och produkterna är levererad till kund. Är du redo för din första recension? För att göra processen så smidig som möjligt kan du exempelvis skicka med länken till produkten kunden köpte eller skicka dom direkt till din recensionsida, exempelvis Trustpilot eller Yotpo. När recensionerna börjar ticka in kommer förhoppningsvis flera kunder hoppa på och lämna en recension efter dom har provat dina produkter.

Låt kunderna skapa innehållet
En bild säger mer än tusen ord. Om en kund är riktigt nöjd med sin produkt och tar en bild kan du absolut använda detta till din fördel. Recensionen tillsammans med bilden berättar en historia och visar hur den ser ut i verkligheten. Är du aktiv på exempelvis Instagram kan du be dina kunder att nämna din webshop om de lägger ut en bild på dina produkter. Detta är ett perfekt sätt för dig att kunna återanvända kundernas bilder i dina sociala medier, men också som produktbilder. Kom ihåg att fråga kunden innan du delar!

Ställ rätt frågor
Se till att du ställer rätt frågor när du ber kunden om att recensera en produkt. Du vill veta hur de använder den, vem de rekommenderar den till och om produkten har förändrat något i deras liv.

Se till att information den potentiella kunden behöver för att fatta ett köpbeslut finns. En webshop som säljer kläder vill kanske fråga om en produkt är rätt i storlek eller inte.

Svara på recensioner som behöver din uppmärksamhet
Visa dina kunder att du bryr dig och att du tar emot den feedback som ges av dom. Det är ett perfekt sätt att skapa en relation till dina kunder, och ett sätt att kunna förbättra din webshop ytterligare. Att ge kunder möjlighet att publicera produktrecensioner är en väsentlig del av din webshop. Genom att använda detta kan du visa dina kunder att du är pålitlig och har fantastiska produkter att erbjuda dom. Recensionerna kan också inspirera nya kunder att dela sina tankar om de produkter du säljer.

Förbättra din Google-ranking i sökresultaten och få mer trafik
Tro det eller ej, produktrecensioner kan faktiskt hjälpa din butik att rankas högre i Googles sökresultat. På vilket sätt frågar du? Det är faktiskt ganska enkelt - användargenererat innehåll ökar SEO. Produktrecensioner är vanligtvis fulla av relevanta nyckelord som kan hjälpa dig att förbättra din Google-ranking. Google kommer att genomsöka dina sidor varje gång en kund skriver en recension, och eftersom Google älskar nytt innehåll kommer dina produktsidor att dra nytta av fantastiska recensioner. Vinn vinn!

När du ska välja en tjänst för produktrecensioner – vad ska du tänka på?

  • Säljer du på flera marknader? Försök att hitta en tjänst som är lokalanpassad och som fungerar på alla dina marknader. 

  • Se till att det är enkelt för kunden att recensera dina produkter. 

  • Testa tjänsten innan du lanserar den för dina kunder. Se till att det är enkelt och att kunden inte behöver registrera sig för att lämna en recension. 

Låt kunder recensera produkter direkt på produktsidan
Hos Abicart kan du låta dina kunder recensera produkter direkt på produktsidan. Du har möjligheten att välja mellan dessa leverantörer för dina produktrecensioner: Trustpilot och Yotpo. Recensionerna tillhandahålls av den valda leverantören. Hos Trustpilot eller Yotpo kan du välja mellan olika utseenden och mallar, som kan justeras efter egna önskemål. Kom igång med produktrecensioner hos Abicart


abicart - orange-3Det ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en global marknad. Abicart är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Vår mission är ge alla möjlighet att starta och drifta en grym webshop. Abicart startade som Textalk Webshop redan 1998, och vi har idag en gedigen erfarenhet av e-handel – med mer än 3800 nöjda kunder. Med ny teknik förenklar vi det som du vill uppnå för att din webshop ska utvecklas och växa oss. Kom igång direkt och sälj gratis i 30 dagar.

Läs mer:


Rubriker: E-handel, Abicart, Tips