Josef Engelfrost | 2020-04-03 |

UX/UI designer Josef om produktbilder

Att få riktigt bra produktbilder kräver tid och kunskap. Det är många faktorer som spelar in - fotografering, bildbehandling och webboptimering. På Abicart vill vi göra livet så lätt som möjligt för ehandlare. Därför optimerar vi dina produktbilder automatiskt. Ladda bara upp dina bästa JPEG-bilder så sköter Abicart resten. 

Fotografera

Fotografera dina produkter med så bra ljussättning som möjligt. Du måste inte ha superdyr utrustning. Vad du behöver beror såklart på hur stora dina produkter är. Små produkter kan exempelvis fotograferas i en skokartong som du klätt i vitt papper. För större produkter kan du kan hänga upp en pappersrulle eller vitt lakan från taket i ett hörn i rummet. Använd flera ljuskällor, och låt ljuset studsa mot en vägg eller någon annan yta innan det når produkten, så blir ljuset mycket “mjukare”. Du kan bli av med skuggor genom att använda flera ljuskällor som kommer från olika håll. 

Bildbehandling

I ett bildbehandlingsprogram kan du efterbehandla bilden för att göra den så bra som möjligt. Här kan du göra saker som att beskära bilden, sudda bort skuggor, justera kontrast och färger. Här kan du använda allt mellan de välkända proffsprogrammen från Adobe till gratisprogram som Gimp (för Windows och Mac) och Snapseed (för Android och iOS).produktbilder_program

Weboptimering

Här gör Abicart jobbet åt dig. Spara och ladda upp bilden (i JPEG) i så hög upplösning och kvalité som möjligt. Vår mjukvara komprimerar inte bara bilderna, utan skräddarsyr dem för olika användares behov.


abicart - orange-3Det ska vara riktigt enkelt att sälja online och snabbt få tillgång till en global marknad. Abicart är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Vår mission är ge alla möjlighet att starta och drifta en grym webshop. Abicart startade som Textalk Webshop redan 1998, och vi har idag en gedigen erfarenhet av e-handel – med mer än 3800 nöjda kunder. Med ny teknik förenklar vi det som du vill uppnå för att din webshop ska utvecklas och växa oss. Kom igång direkt och sälj gratis i 30 dagar.

Läs mer:


Rubriker: Abicart, Tips